کوره دیجیتال

یکی از تجهیزات آزمایشگاهی بسیار مهم کوره دیجیتال می باشد که، نقش بسیار مهمی در انجام برخی از آزمایشات ایفا می کند. از این دستگاه برای ایجاد حرارت کنترل شده در ظرفیت های بسیار بالا استفاده می شود. کوره دیجیتال در زمینه های مختلفی چون؛ خشک کردن، سنجش میزان شوک پذیری مواد، ذوب، استریل، آزمایش های متالورژی و … مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این گونه از کوره ها بسیار گسترده است و در آزمایشگاه های صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کوره های آزمایشگاهی بر اساس نوع سوخت مصرفی، به دسته های مختلفی تقسیم می شود. نمونه ی دیجیتالی آن، به دلیل برخورداری از دقت بالاتر در مقایسه با سایر مدل ها بیشتر در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های کوره دیجیتال

کوره دیجیتال محفظه ای است که، برای حرارت دهی انواع مواد مختلف در شرایط کنترل شده مورد استفاده قرار می گیرد. محفظه ی کوره آزمایشگاهی از لایه های عایق مختلفی شامل؛ پنبه نسوز، آجر و در برخی مدل ها سیمان نسوز تشکیل شده است. دمای کوره با استفاده از المنت هایی که در وجوه مختلف محفظه جایگذاری شده است، تامین می گردد. این المنت ها توانایی افزایش دمای کوره تا 1500 درجه سانتی گراد را دارا می باشند. این نوع کوره ها برای انجام امور آزمایشگاهی و تحقیقاتی بسیار مناسب هستند و دقت بسیار بالایی دارند.

لینک تصویر

اجزاء کوره دیجیتال

کوره های آزمایشگاهی از ورق های روغنی بسیار مقاوم ساخته می شوند. علاوه بر این، برای افزایش طول عمر آنها از رنگ الکترواستاتیک جهت پوشش بدنه استفاده می گردد. این محصولات همچنین، به ترمومتر و ترموستات دیجیتالی به همراه زمان سنج مجهز شده اند که، این امر موجب سهولت در کنترل دما و افزایش دقت کوره دیجیتال شده است. کوره های آزمایشگاهی با توجه به توانایی و محدوده ی دمایی به دو دسته کلی به شرح زیر تقسیم می شوند:

کوره دیجیتال با توانایی ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد

این محصول قادر به ایجاد دمایی معادل 200 الی 1100 درجه ی سانتی گراد می باشد. دمای 1100 درجه سانتی گراد برای خاکستر کردن مواد آزمایشگاهی بسیار مناسب است.

کوره دیجیتال با توانایی ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد

این نوع کوره آزمایشگاهی قادر به تولید دمایی تا سقف 1500 درجه ی سانتی گراد است. این محصول همچنین می تواند دمای انواع مواد را به نقطه ی ذوب برساند.

لینک تصویر

کاربرد کوره آزمایشگاهی

همانطور که پیشتر عنوان شد کوره دیجیتال یکی از تجهیزات آزمایشگاهی بسیار مهم و کاربردی به حساب می آید. از این رو در ادامه به برخی از کاربرد های مهم این دستگاه اشاره خواهیم کرد.

  • کوره دیجیتال قادر به ایجاد حرارت به صورت کاملا یکنواخت می باشد. از این رو در پروژه های تحقیقاتی و آزمایشگاهی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از جمله کاربرد های کوره دیجیتال می توان به، گرمادهی مواد مختلف برای آنالیز های شیمیایی و ترکیبی اشاره کرد.
  • استفاده از کوره در دمای 1100 درجه ی سانتی گراد، برای خاکستر کردن مواد آزمایشگاهی بسیار کاربرد دارد.
  • ذوب مواد با استفاده از دمای 1500 درجه ی سانتی گراد، نمونه ای دیگر از موارد استفاده از این دستگاه است.
  • گرم کردن نمونه تا یک دمای مشخص، خشک کردن، استریلیزاسیون، پخت قالب و پلی آمید و… از دیگر کاربرد های کوره دیجیتال در آزمایشگاه می باشند.
  • از دیگر کاربرد های بسیار مهم کوره دیجیتال می توان به، امحا نمونه های آزمایشگاهی آلوده اشاره کرد.
لینک تصویر

انواع کوره آزمایشگاهی

کوره مایکروویو (Microwave Furnace)

این نوع کوره دیجیتال همان طور که از نامش پیداست، با استفاده از انرژی حاصل از امواج ماکروویو عمل افزایش دما را انجام می دهد. کوره آزمایشگاهی مایکروویو، برای تولید حرارت از جریان همرفتی بهره می برد. همچنین، امکان کنترل بیشتر بر روی دما را فراهم می کند و از جریانی کاملاً یکنواخت برخوردار می باشد.

کوره خاکستر ساز (Ashing Furnace)

طراحی این نوع کوره دیجیتال به گونه ای است که، برای امحا و پاکسازی، محاسبه تغییر وزن، بررسی انواع مواد و… مورد استفاده قرار می گیرد.

کوره لوله ای (Tube Furnace)

یکی دیگر از انواع کوره دیجیتال نوع لوله ای می باشد که، بیشتر برای اموری چون تصفیه، سنتز ترکیبات معدنی و غیر معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی این نوع از کوره آزمایشگاهی به گونه ای است که با استفاده از سیم پیچ های در هم تنیده، شکلی مانند استوانه ایجاد می کند که توسط لایه های عایق اطراف آن پوشیده شده است.

لینک تصویر

کوره دیجیتال یکی از اصلی ترین و مهمترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می رود که، وجود آن برای انجام طیف وسیعی از آزمایشات در حوزه های مختلف صنایع بسیار حیاتی می باشد. این نوع محصولات در ابعاد مختلف و با قابلیت های گوناگون تولید و به بازار عرضه می گردند. از این رو کوره ها بسته به کیفیت و امکاناتی که دارند، از قیمت متفاوتی برخوردار هستند. به عنوان مثال، حجم محفظه و گسترده بودن محدوده ی دمایی در قیمت دستگاه بسیار تاثیرگذار است. کوره های آزمایشگاهی قادر به تولید دما تا سقف 1500 درجه سانتی گراد می باشند. از این رو استفاده از متریال با کیفیت در ساخت آنها، به منظور افزایش ایمنی و کسب نتیجه ی مطلوب امری بسیار مهم و حیاتی محسوب می گردد.