دیونایزر

دیونایزر دستگاهی است شامل یک ستون کاتیونی به همراه رزین کاتیونی و یک ستون آنیونی به همراه رزین آنیونی که قابلیت تولید آب خالص یا همان  آب بدون یون با هدایت الکتریکی زیر 1 میکروزیمنس را دارا می باشد.عملکرد رزین دیونایزر در  ستون کاتیونی کلیه کاتیون ها ( کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ) و در  ستون آنیونی کلیه آنیون ها (شامل  کربنات ، سولفات ، کلراید ، نیترات و سیلیکات )حذف می شود . ستون کاتیونی بعد از اشباع شدن  با اسید  و ستون آنیونی با سود احیا می شود.

کاربرد دیونایزر

آب مقطر و آب دیونایزر شده ( DI ) متداول ترین نوع آب تخلیص شده می باشند . اولین کاری که بایستی صورت داد این است که تخلیص بالای آب در رابطه با چه هدفی استفاده شود و در نتیجه برای این کار بایستی جامدات معلق ، جامدات حل شده ، گاز های حل شده ، مواد آلی و جنبه های زیستی آب را در نظر بگیریم .

دیونایزر

آبی که توسط دیونایزر یا دستگاه تصفیه آب آزمایشگاهی از تجهیزات آزمایشگاهی خالص شده باشد بایستی نه تنها برای مصرف انسان بلکه به منظور سایر اهداف نیز استفاده شود همانند کاربرد های پزشکی ، دارویی ، شیمیایی و صنعتی .عمل خالص سازی آب توسط دیونایزر فرآیند حذف آلوده کننده های ناخواسته ی شیمیایی ، زیستی ، جامدات معلق و گاز ها از آب آلوده می باشد و هدف تولید آبی در نهایت است که برای هدف خاصی شایسته باشد .

مزایا دیونایزر کردن

  • بیش از 98% آلاینده ها را حذف می کند
  • بدون هدر رفتن آب
  • پساب تولید نمیکند
  • مصرف برق پایین
  • عدم نیاز به وجود به جریان الکتریکی
  • طول عمر فیلتر بالا
  • سرعت جریان بالا

 

دیونایزر کردن اگر به همراه کربن فعال شده استفاده شود قادر به حذف مواد شیمیایی و انگل ها می باشد و در برابر کلر از رزین محافظت کند . محدودیت های این عمل شامل ظرفیت کاهش یافته می شود هنگامی که بر روی منابع آب دارای محتوای معدنی بالا استفاده شود.

این دستگاه عمل خالص سازی آب را انجام می دهد در واقع باعث از بین بردن یون های ناخالص که در آب وجود دارد می شود که این آب در کاربردهای پزشکی ،دارویی، شیمیایی و صنعتی استفاده می شود.

  • خالص سازی به روش WRO
  • منبع ذخیره آب خارجی و کنترل سطح اب اتوماتیک
  • سیستم محافظ و آلارم قطع آب و برق و نشتی آب

عوامل موثر در افزایش کیفیت آب دیونایزر
عوامل زیادی بر عملکرد رزین های تقطیر آب تأثیر می گذارد. توجه به دقت کارکرد و عملکرد دستگاه با توجه به عوامل زیر تاثیر بسزایی در طول عمر دستگاه و کیفیت نهایی آب دارد. هنگام استفاده از دیونایزر آب مقطر، حتماً پارامترهای زیر را روزانه بررسی کنید.

ترتیب قرارگیری و چیدمان ستون های دستگاه
نوع رزین مورد استفاده (بسته به کاربرد)
ظرفیت رزین قابل مصرف
غلظت یون در آب خام
نوع و مقدار ماده احیا کننده مورد استفاده در رزین ها

دیونایزر

راهنمای خرید دستگاه دیونایزر
برای خرید دیونایزر، باید کاربرد مورد نظر خود را از همه جهات بدانید. زیرا اکثر اجزای دستگاه بنا به سفارش و طراحی مشتری ساخته و به فروش می رسد.

به عنوان مثال، بدنه دیونایزر و تمام شیرها، لوله ها و اتصالات آن از موادی مانند فولاد ضد زنگ یا آهن پوشیده شده با PVC یا لاستیک ساخته شده است. تمامی این مواد بر اساس سفارش خریدار و بسته به طرح انتخاب می شوند.

علاوه بر جنس دستگاه، ستون های کاتیونی و آنیونی دستگاه بسته به شرایط شیمیایی آب درخواستی به صورت تک لایه، دو لایه یا چند لایه ساخته می شوند.

بنابراین ابتدا اطلاعات دقیقی در مورد نوع آب درخواستی و شرایط آن به دست آورید. علاوه بر دو عامل ذکر شده در بالا، سختی آب ورودی به منطقه، ساعات کار دستگاه، دبی و ظرفیت آب مورد نیاز نیز در انتخاب نوع دستگاه بسیار مهم است.

نکته مهم دیگر در انتخاب آب مقطر، گارانتی و خدمات پس از فروش شرکت می باشد که بسیار حائز اهمیت است. به یاد داشته باشید که شرکت هایی که تعمیر و نگهداری انواع دستگاه های دیونایزر را توسط کارشناسان مجرب انجام می دهند بر سایر شرکت ها ارجحیت دارند.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

سیزده − 12 =