تفاوت آون و انکوباتور

انکوباتور و آون آزمایشگاهی به طور گسترده در بیمارستان ها و آزمایشگاه های زیست شناسی و میکروبیولوژی استفاده می شود. دستگاه های انکوباتور برای کشت، حرارت دادن و انکوباتور معرف ها، نمونه ها و محیط هایی که نیاز به حرارت و دمای ثابت دارند استفاده می شود. دستگاه انکوباتور به طور گسترده برای تعدادی از کاربردها مانند باکتری شناسی، آزمایش خلوص آب، آزمایش مواد غذایی و نوشیدنی، آزمایش های بالینی، دارویی و بیوتکنولوژی و غیره استفاده می شود. در این ادامه تفاوت آون و انکوباتور کاملا بررسی میکنیم.

برای خرید انکوباتور آزمایشگاهی از تولیدکننده با پایین‌ترین  قیمت با شماره 02166592265 – 09192727054 تماس بگیرید. 
✅ارسال به سراسر ایران
 ✅امکان حضور در فروشگاه برای کار و تست محصول
✅شرایط اقساط برای ارگان های دولتی 
✅قیمت به روزشده

آون آزمایشگاهی چیست؟

آون (فور) دستگاهی است که با توجه به نقش کلیدی که در پیشبرد آزمایشات دارد، در اکثریت آزمایشگاه های علوم تحقیقاتی یافت می شود. این دستگاه استراتژیک در حقیقت با استفاده از المنت گرمایشی تعبیه شده در محفظه ای خارجی، دما را تا نقطه ی تعیین شده برای سیستم بالا برده و حرارت لازم را ایجاد میکند. سپس حرارت ایجاد شده توسط دستگاه آون بر اساس جریان های همرفتی، به درون محفظه ی نگهداری نمونه انتقال می یابند. المنت های تولید کننده ی گرما بطور مستقیم با نمونه ها در تماس نیستند و گرمای ایجاد شده توسط آنها، از طریق دیواره های داخلی محفظه و به صورت غیر مستقیم به نمونه انتقال می یابند. استیل بودن جنس بدنه و عایق بودن دیواره محفظه ی داخلی آون (فور)، موجب میشود تا انرژی گرمایی ایجاد شده در محفظه باقی بماند و اتلاف کمتری صورت گیرد.

تفاوت آون و انکوباتورانکوباتور آزمایشگاهی چیست؟

انکوباتور یا در اصطلاح لاتین (Incubator) یکی از کاربردی ترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می آید. این دستگاه در واقع محفظه ای عایق با رطوبت، دما و فشار هوای کنترل شده است که، به جهت رشد و نگهداری سلول های کشت شده و به ویژه انجام آزمایشات زیستی و میکروبیولوژی مورد استفاده قرار می گیرد. انکوباتور آزمایشگاهی میزان رطوبت، اکسیژن، دی اکسید و مونو اکسید کربن و نیز دمای بهینه جهت تکثیر و رشد سلول های کشت شده و میکروارگانیسم های زنده را فراهم و در تمام مدت کارکرد خود در همان سطح حفظ میکند. 
برای خرید اقساطی و اطلاع از قیمت آون آزمایشگاهی همین حالا با شماره های زیر تماس بگیرید.
شماره تماس:
02166592265
09192727054

1- تفاوت انکوباتور و آون در کاربرد

دستگاه انکوباتور دستگاهی آزمایشگاهی است که با ایجاد دمای یکنواخت (معمولاً 37 درجه) برای کشت و رشد نمونه های زنده مانند سلول ها یا میکروب ها استفاده می شود. انکوباتورانواع مختلفی دارند و به طور کلی بر اساس نوع گردش هوا (گردش هوای معمولی یا فن)، محدوده دمایی کنترل (گرمایی و سرد)، مقادیر قابل کنترل (رطوبت، نور، CO2، O2) تقسیم می شوند. آون وسیله ای است که با ایجاد حرارت زیاد برای خشک کردن نمونه های آزمایشگاهی استفاده می شود. مقاومت بالا در برابر حرارت باعث استفاده از کوره در آزمایشگاه های مختلف شده است. آون ها به طور کلی بر اساس نوع گردش هوا (پنکه یا بدون فن) تقسیم بندی می شوند.

تفاوت آون و انکوباتور2- تفاوت انکوباتور و آون در محدوده دما

حداکثر دمای دستگاه های انکوباتور معمولاً 70 درجه و در برخی موارد تا 100 درجه افزایش می یابد در حالی که حداکثر دمای آون معمولاً 250 تا 300 درجه است.

3- تفاوت در دقت دما

انکوباتورها به دلیل کار در محدوده دمایی باریکتر، دقت دمای بالایی دارند. ایزوترم در انکوباتورها به طور کلی 0.1 درجه است. در حالی که به دلیل گستره دمایی وسیع، دقت دمایی کمتری نسبت به انکوباتورها دارند. ایزوترم در کوره ها عموماً 2 درجه است. . این عدد بسته به دما و مدل های فن دار و بدون فن متفاوت است.

4- تفاوت دستگاه انکوباتور با آون

معمولاً آنها و انکوباتورها از نظر ظاهری تفاوت چندانی با هم ندارند و شاید تنها تفاوت ظاهری که می توان بین آنها یافت وجود درب شیشه ای به عنوان درب دوم در دستگاه انکوباتور باشد که از شوک حرارتی به نمونه های داخل دستگاه جلوگیری می کند. اتاقک (هنگام باز کردن در). ) در انکوباتورها قرار می گیرد. توجه داشته باشید که در برخی از آون ها قسمتی از درب دستگاه شیشه ای است. این شیشه به شما این امکان را می دهد که در طول آزمایش داخل محفظه را ببینید.

5-مصرف برق

به گفته نبراسکا، آون آزمایشگاهی بیشتر از انکوباتور مصرف می کنند، زیرا انکوباتورها اغلب بسیار کوچکتر هستند و برق کمتری مصرف می کنند.

تفاوت آون و انکوباتور6-وجود یا عدم وجود تایمر

تایمر در انکوباتور آزمایشگاهی لازم نیست، اما در آون لازم است.

7-جنس درب دستگاه

در انکوباتور آزمایشگاهی شیشه ای است که داخل دستگاه را می توانید ببینید اما در آون از فلز ساخته شده است. البته برخی از تولیدکنندگان تنظیماتی را در کوره آزمایشگاهی اعمال کرده اند تا هنگام کار در دمای پایین از این تنظیمات استفاده کنند. اگرچه این امر می تواند باعث افزایش دقت شود، اما باید توجه داشت که در همه موارد، نوع استفاده از دستگاه های انکوباتور  متفاوت است. و حتی استانداردهای این دو دستگاه نیز متفاوت است. بنابراین استفاده از آون به جای انکوباتور برای رشد میکروب ها و سلول های زنده توصیه نمی شود. اما می توان از آون در دمای پایین در آزمایش هایی که به دقت حرارتی بالایی نیاز ندارد و برای کارهایی غیر از رشد سلول های زنده استفاده کرد.
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

یک × پنج =

هفتمین نمایشگاه بین المللی مواد و صنایع شیمیایی، تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی

 

📆 ۱۴ لغایت ۱۷ آبان ۱۴۰۳

🏢 شبستان مصلی حضرت امام خمینی (ره) تهران